Home » Auton ongelmat, jotka on korjattava välittömästi

Auton ongelmat, jotka on korjattava välittömästi

Auton kuntotarkastusta

Autot tarvitsevat jatkuvaa huoltoa, ja niiden suorituskyvyn ja turvallisuuden parantamiseksi voidaan aina tehdä jotain. Jotkut ongelmat ovat isompia kuin toiset ja voivat aiheuttaa vaaratilanteen ajaessa, kun taas muut ongelmat voivat heikentää auton suorituskykyä ja tehdä ajamisesta kalliimpaa korkeamman polttoaineenkulutuksen ja kulumisen vuoksi. Molempiin on puututtava, mutta niihin, jotka vähentävät auton turvallisuutta, tulisi puuttua välittömästi. Tavallinen autohuolto ei riitä turvallisen turvallisuuden ylläpitämiseen.

Vaistonvaraisesti tiedämme, että jarruongelmat ovat vakavia ongelmia, joihin on puututtava välittömästi. Muista suorittaa jarruhuolto, jos et ole varma jarrujen kunnosta, kun ne menevät auton jarrujen läpi ja varmista, että jarrulevyt ja jarrupalat puhdistetaan ja vaihdetaan tarvittaessa. Jarruneste tarkistetaan myös siten, että jarrujärjestelmässä on hyvä paine.

Renkaat ovat myös erittäin tärkeitä turvallisuutesi kannalta. Renkaat, joilla on pidempi jarrutusmatka, ei ole turvallista ajaa, tai renkaat, jotka ovat vaurioituneet ja jotka voivat aiheuttaa renkaan räjähtämisen tai auton luisumisen.  Kuluneet renkaat voivat myös päätyä vesiliirtoon erittäin helposti, mikä voi aiheuttaa onnettomuuksia. Varmista myös, että sinulla on oikeat renkaat kaudelle, että sinulla on talvirenkaat autossa, kun sinulla on talviolosuhteet. Urasyvyyden on oltava vähintään 4 mm, jotta voit ajaa turvallisesti. Jos sinulla on vähemmän kuin se, vaihda renkaat. Tämä on tärkeämpää talvirenkaille, mutta koskee sekä kesä- että talvirenkaita. Tarkista renkaat säännöllisesti, jotta niissä ei ole vaurioita kulutuspinnassa tai sivuissa.

Auton kuntotarkastusta suositellaan aina, kun täytyy käydä läpi auton kriittiset toiminnot ja varmistaa, että jarrut, iskunvaimentimet ja renkaat ovat hyvässä kunnossa. Siinä myös varmistetaan, että auton liikennekyky on kunnossa ja että kaikki nesteet täynnä ja että auton valot toimivat. Tämä on hyvä tapa tarkistaa nopeasti, ettei pienet ongelmat kasva ilman, että tiedät siitä. Varhainen ongelmien löytäminen säästää rahaa pitkällä aikavälillä, ennen kuin ongelma kasvaa suuremmiksi ja kalliimmiksi ongelmiksi.

Rengashuoltoa tarvitaan myös muutaman kerran vuodessa, koska sinun on vaihdettava renkaat kesä- ja talvikaudella ja sinun on varmistettava, että sekä kesä- että talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa. Kun tarvitset renkaiden huoltoa, aja vain rengasliikkeeseen ja anna heidän katsoa renkaita ja vaihtaa ne talvirenkaiksi. He varmistavat, että renkaiden urasyvyys on vähintään 4 mm, että renkaat ovat tasapainossa ja että rengaspaine on oikea ennen ajoa. He voivat myös varastoida renkaat siten, että ne varastoidaan täydellisissä varastointiolosuhteissa, jotta kumi pysyy hyvässä kunnossa. He myös varastoivat ne turvallisesti ja odottavat sinua, kun tarvitset niitä seuraavalla kerralla. Myös renkaiden ilmanpaine on tarkistettava, se ei ole yhtä kriittinen, mutta voi johtaa renkaiden kulumiseen nopeammin ja auton viemään enemmän bensiiniä. Jarrumatkasi voi kuitenkin heikentyä, jos renkaissasi on väärä paine.

Lisätietoja auton kriittisestä huollosta on osoitteessa https://vianor.fi/

rohican

Back to top